Bútorgyártás

Wölfinger Imre egyéni vállalkozó kapacitásbővítő beruházásaBefektetés a jövőbe

Wölfinger Imre egyéni vállalkozó dinamikusan fejlődő társaság, stabil gazdasági háttérrel. Pápai székhelyükön szükségessé vált egy kapacitásbővítő beruházás, melynek köszönhetően a társaság képes lesz kielégíteni partnerei növekvő igényeit. A jelen projekt keretében Wölfinger Imre eszközbeszerzést valósított meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében.

Wölfinger Imre 1998-ban kezdte meg vállalkozási tevékenységét, mint egyéni vállalkozó, azzal a céllal, hogy egyedi gyártású, magas minőségű bútorokat készítsen egyedi vagy kis mennyiségű megrendelők számára. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően 2003-ban nyitotta meg az első bútorüzletét, amit további 2 üzlet követett. A vállalkozás piaci helyzete stabil, köszönhetően a régi állandó megrendelőknek és saját üzleteknek.

A beruházás keretében egy több kisebb egységből összeszerelt egyedi gép került beszerzésre. Az éllezáró gép, bútorlapok előmarására, szintbemarására, végvágására, lekerekítésére és polírozására alkalmas berendezés. A gép segítségével a vastag munkadarabok is megmunkálhatók, amelyre eddig a vállalkozásnak nem volt lehetősége. Ennek köszönhetően egyrészt magasabb minőségű, pontosabb termékeket, másrészt új dizájnú, típusú bútorokat képes gyártani a társaság. A géphez tartozó elszívó berendezés az élzáró gép munkafolyamata közben nagy mennyiségű forgács anyagot és port is termel, amely szemcsék a bútorlap felületén karcolódásokat, hibákat okozhatnak. Ennek megelőzésére a vállalkozás egy nagy teljesítményű elszívó berendezés beszerzését valósította meg.

A beszerzett eszközöknek köszönhetően jobb minőségű bútorok készülnek, és kevesebb selejt képződik. Az új géppel olyan új, magas minőségű terméket gyárt a vállalkozás, amely következtében ki tud lépni a nemzetközi piacra. Ennek következtében a termelési értékláncban előrelép a társaság. Az új termékek gyártása és a bővülő kapacitás a jelenlegi ügyfelek növekvő igényeinek, továbbá új, külföldi megrendelőkör szükségleteinek kielégítést eredményezi.

Projektinformációk:

Tárgya: Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása

Kedvezményezett: Wölfinger Imre egyéni vállalkozó, 8500 Pápa, Mező u. 1/B (hrsz: 5256)

Projekt címe: Új élzáró gép beszerzése kapacitásbővítés érdekében Wölfinger Imre egyéni vállalkozónál

Támogatás összege: 12 500 000 Ft

Támogatás mértéke: 50%

A projekt fizikai befejezése: 2016.09.26.

Pályázati azonosítószám: GINOP-1.2.2-15-2015-00861